IJsvogels.nl

Home | Contact | Sitemap | Foto's

Waarom deze site

Het is rond 1992 geweest dat ik met een hengel langs een grote visvijver liep en een blauw vogeltje weg zag vliegen. Ik dacht eerst aan een ontsnapte parkiet, maar uit de boeken bleek al snel dat het een ijsvogel geweest moest zijn. Regelmatig ben ik toen nog op dezelfde lokatie gaan kijken, telkens tevergeefs.
Een jaar later had ik meer geluk. In het begin van de winter vond ik een slootje waar regelmatig een jonge ijsvogel kwam vissen. Hier kon ik hem regelmatig vanuit de auto met de verrekijker gadeslaan. Ik was verbaasd over de prachtige kleuren en de levenswijze van de vogel. Met veel respect keek ik naar dat kleine vogeltje dat in de vrieskou meerdere keren het ijskoude water in dook om een visje te vangen.
Enkele weken later zag ik een aankondiging van een lezing over ijsvogels, gegeven door Kees Bolkenbaas, schrijver van het boek 'IJsvogels in de Biesbosch'. Door zijn enthousiasme werd ik aangestoken met het ijsvogelvirus. Sinds die tijd is het observeren, fotograferen en filmen van ijsvogels een groot deel van mijn dagelijks leven geworden.
Toen ik in 1997 op internet informatie zocht over ijsvogels, viel het me tegen wat ik vond. Enkele algemene vogelsites hadden wel wat algemene informatie over ijsvogels, maar een nederlandse site gewijd aan de ijsvogel was er niet. Dan maar twee leuke dingen combineren, ijsvogels en creatief bezig zijn.

Het resultaat hiervan bekijk je nu.

Snel naar: