IJsvogels.nl

Home | Contact | Sitemap | Foto's

Bestel nu zelf ijsvogelfoto's online!

Ik...

Kleurrijke beelden van ijsvogels (boek en DVD)

04-12-09 - 22:27 De ijsvogel is zonder twijfel de kleurrijkste en misschien wel de mooiste vogel van ons land. Ondanks zijn grote populariteit is er in boekvorm nog maar weinig over de ijsvogel verschenen. En ook in natuurfilms komt hij er maar bekaaid vanaf. Dit komt doordat hij zo zeldzaam en schuw, en dus moeilijk te filmen en fotograferen is. Des te verrassender is de uitgave van een nieuw fotoboek en dvd over de ijsvogel, van de hand van Cees van Kempen.

Hoewel de ijsvogel een zeldzame vogel is, wordt zijn afbeelding veelvuldig gebruikt in tijdschriften en bijvoorbeeld ook in de reclame-uitingen van de Nationale Postcodeloterij. Toch hebben maar weinig mensen deze schuwe visser ooit in het echt gezien. Cees van Kempen is er in geslaagd prachtige opnames te maken van deze bijzondere vogel en heeft de beelden samengebracht in een boek en een dvd. Het boek vertelt over het leven van de ijsvogel aan de hand van prachtige, paginavullende kleurenfoto’s.
De uitgave van ongeveer van A5-formaat, is fraai vormgegeven, met een harde omslag en 80 full color bladzijden. De film van 25 minuten is al even bijzonder en vertelt in levendige beelden het verhaal van een paartje ijsvogels, dat nestelt nabij de bewoonde wereld. Boek en dvd zijn samengebracht in een mooie bewaardoos, waarin ook nog eens een fraaie losse afdruk is toegevoegd, om in te lijsten.
De adviesverkoopprijs van deze bijzondere uitgave is € 24,95. Verschijnt eind november en is ondermeer te koop in de (web)winkel van Vogelbescherming Nederland (www.vogelbescherming.nl).

Over de auteur
Cees van Kempen (1963) heeft meerdere boeken en publicaties op zijn naam staan, over avontuurlijke reizen, natuur en hengelsport. Zijn werk wordt altijd gekenmerkt door hoogwaardige fotografie. Sinds enkele jaren is hij behalve auteur en fotograaf ook filmer. De eerste documentaire van zijn hand werd in 2007 door RTL Nederland uitgezonden.
---------------------------------------------------
Neem voor meer informatie contact op met:

Ispida - Cees van Kempen
E info@ispida.nl


vijf reacties

Lijkt me een mooi boek. Zou ik graag willen bestellen. We logeerden afgelopen jaar in het Engelse Middle Wallop, waar in de oever van een beek volgens de bewoner van het B&B-adres waar we waren, ijsvogels huisden. Elke ochtend om ongeveer half negen kwam een ijsvogel naar een bepaalde plek aan de beek om te vissen.
Gé Tol - 07-01-10 - 02:09


Het ziet er echt prachtig uit, de moeite waard voor iedere vogelliefhebber.
Sylvia - 08-01-10 - 11:12


Vandaag boek en DVD gekocht bij Vogelbescherming. Het is een prachtige uitgave.Een handzaam boekje waarin je mooie foto's ziet die ook een goede sfeer treffen. De korte tekstjes geven af en toe interessante informatie. Foto's en DVD zijn een geheel, ze geven deels dezelfde beelden weer. Goed idee ook om als thema de ijsvogel te nemen die steeds meer een stadsvogel aan het worden is. De DVD veraste mij in het bijzonder. Prachtige beelden die goed laten zien wat er in een ijsvogelterritorium gebeurt. De gevaren van de stadse omgeving zijn daarin goed in beelden en geluid gevangen. De prettige voice-over past geheel in de sfeer van deze film. Aanbevolen! Jelle Harder
Jelle Harder () - 08-01-10 - 18:29


Het boek en dvd is ook te verkrijgen op de website van Beet. Is echt een mooi boekje, met dvd en foto om ergens neer te zetten.
Ruerd () (URL) - 05-01-11 - 15:28


Heb ik verleden jaar gekocht naar aanleiding van najaarsdag Speciaalclub in Avifauna ..
Werner Bivort () (URL) - 23-05-12 - 00:30Laat een reactie achter op dit artikel:

  
 


 

 

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Archieven

01 Mrt - 31 Mrt 2014
01 Feb - 28 Feb 2010
01 Jan - 31 Jan 2010
01 Dec - 31 Dec 2009
01 Nov - 30 Nov 2009
01 Mei - 31 Mei 2008
01 Apr - 30 Apr 2008
01 Feb - 28 Feb 2008
01 Apr - 30 Apr 2007

Laatste Reacties

Harold (Stadsdommel Den B…): wij hebben gistermiddag een ijsvogel gezien in onze…
Karel (Stadsdommel Den B…): Ik heb vandaag een ijsvogel gezien in Hooge zwaluwe…
Frank (Stadsdommel Den B…): Vanmorgen een ijsvogel op mijn terras aan de Groote…
M. Peters (Opvang van een zi…): Wij hadden vandaag een ijsvogel op de trampoline: h…
mc.romeijn-bor (Hap slik weg, nie…): goede avond , ik heb vandaag in Pernis Z-Holland e…
Carel Verduin (Nieuw pagina en v…): Ik had deze zomer een ijsvogel bij de vijver. Deze …
michiel (Hap slik weg, nie…): Zie zojuist een ijsvogeltje vliegen. Wat een pracht…
CHRIS (Hap slik weg, nie…): Ik zag vrijdag 21 dec.2012 een ijsvogel op een tak …
Werner Bivort (Kleurrijke beelde…): Heb ik verleden jaar gekocht naar aanleiding van na…
Jan vd Heijden (Nieuwe films in H…): Helaas werkt de koppeling niet om te downloaden. kr…

Snel naar: