IJsvogelkunst door FlowArt

Het is al weer enkele jaren geleden dat ik per mail benaderd werd door een enthousiaste beeldend kunstenaar uit het zuiden van ons land, Pierre Habets. Pierre bleek net als ik een zwak voor de ijsvogel te hebben en maakt naast zijn geweldig mooie kunst in opdracht, ook vrij werk. De ijsvogel is in dat vrije werk een dankbaar onderwerp en Pierre vroeg me of ik het leuk vond om een serie ijsvogelbeeldjes mee te ontwikkelen. Uiteraard ben ik op dit aanbod van Pierre in gegaan en heb zijn atelier in Schinnen bezocht. Daar keek ik mijn ogen uit, zowel van de zeer fraaie bronzen beelden, als wel de hoeveelheid werk dat dat met zich mee brengt, het gieten in brons is een tijdrovend proces.

Samen hebben we een aantal concepten van Pierre bekeken en heb ik geprobeerd mijn kennis van de vogel zoveel mogelijk over te brengen. Pierre (op de foto rechts) is daarmee aan de slag gegaan en enkele maanden later stond hij voor de deur met een gipsen model van een ijsvogelman die zijn vrouw een visje voert.

Dit persoonlijk contact is onderdeel van de manier van werken van Pierre, de Flow, meer uitleg daarover vind je op zijn site: www.flowart.nl. Samen hebben we het model goed onder de loep genomen en slechts op enkele puntjes was een geringe aanpassing nodig. Met deze informatie op zak is Pierre, immer enthousiast, afgedaald naar zuiden om te werken aan het eindproduct in brons.

En hier is dan het eindproduct, een prachtig bronzen beeld van een ijsvogelkoppel, genaamd “Liefde aan de waterkant”. Het is gemaakt in een oplage van 8 stuks in de materialen brons, hout en glas, een waar kunstwerk.

Bezoek voor meer informatie over de beelden van Pierre Habets eens zijn website: www.flowart.nl