Bijzondere meldingen

Dat de ijsvogelstand dit jaar weer helemaal op peil is blijkt wel uit het aantal meldingen die regelmatig binnen komen. Daar zitten vaak erg bijzondere meldingen bij, waaruit blijkt dat je ijsvogels in de herfst eigenlijk wel overal kan tegenkomen waar water en vis te vinden is. Tegen de winter neemt het aantal meldingen vanuit de bebouwde kom enorm toe. Tuinvijvers met veel kleine visjes en een goede uitkijkpost zijn erg populair. Vaak worden deze vijvertjes meerdere dagen achtereen bezocht. Hier een aantal meldingen:

Een ijsvogel op een besneeuwd sluisje.
Dit vrouwtje probeert bij dit sluisje een visje te vangen. Zulke sluisjes zijn populair bij ijsvogels, zeker in de winter. Door de stroming bevriest het water niet en er is vaak ook vis te vinden.

Wil graag even melden dat ik een paartje ijsvogel heb gevolgd dat momenteel werkt aan het 3e broedsel.
Elke keer gaat het zo dat het vrouwtje al zit te broeden op het volgende nest, terwijl het mannetje nog zeker een week met voeren doorgaat. Af en toe helpt het vrouwtje nog wel mee, maar de verhoudingen zijn helder.
Nest 2 is trouwens maar net goed gegaan: toen de waterstand in het gebied zo’n 40 cm omhoog kwam, moesten de vogels met een plons de nestgang in… En ja, ik had al contact met het waterschap voor het geval er nog meer bij kwam. Gelukkig werd verder geen regen meer verwacht ;-). Wat een feest. Ben benieuwd wat de ijsvogelstand op dit moment is.
Joost van der Sluis, omg. Leiden

 

Er flitste iets blauws voorbij en landde in de Nothofagus die half over de vijver hangt.Het zal toch niet de ijsvogel zijn? Het kon niet missen. Wat mooi, ze is na 3 jaar afwezigheid weer terug. Na de winter van 2011, toen de vijver 6 weken bevroren was, was de ijsvogelstand meer dan gehalveerd is mij verteld. In ieder geval kwam ze niet meer op bezoek. Nu is ze terug.
Margreet Duursema, Noordwolde-Zuid (Fr.)

 

Ik zag dit schitterende vogeltje bij mijn vijver zitten op een kei. Wat mij als eerste opviel was zijn felblauwe kleur op zijn ruggetje en de bruine / roodachtige borst. Ik probeerde er rustig naar toe te lopen, maar hij vloog gelijk weg. Ik had nog nooit gehoord van deze vogel en ging gelijk opzoeken wat dit zou kunnen zijn. Nu weet ik dat dit het Ijsvogeltje is. Heel bijzonder mooi beestje
M. Rodenburg, Linde

 

2 IJsvogels gezien rond 17:00 aan de Suezhaven in Westeleijk havengebied Amsterdam.

 

Vanochtend was ik achter in de tuin bezig, zie ik ineens een blauwe flits over het water, ik kijk nog eens goed, zie ik een ijsvogelpaartje. Wij wonen aan het water waar veel vis zit, schoon water ook. Ik heb ze een kwartier lang kunnen bewonderen, zij zaten zelfs op de steiger aan de overkant.
Zij scheerden ook steeds over het water.
Daniel van den Braak, Bovenkarspel

 

In Naaldwijk is een nieuwbouwwijk dat heet de het Woerdblok. Daar is nog een deel braakgrond(wijk in aanbouw). ik ging vanmorgen met de hond daar wandelen en zag iets schitteren in het water op een plantje. iets blauws tot 1 vogeltje zich omdraaide en het borstje oranje was. toen wist ik het zeker. het waren ijsvogels. helaas zagen ze mij ook en vlogen weg.
L. de Hoog

 

Voor de 2e keer in 2 weken tijd heb ik langs het valleikanaal bij Rhenen een mooie ijsvogel gezien.
Vaak zit ik hier te vissen en heb dus alle tijd om te genieten van de natuur.
Vandaag heb ik hem 3 keer voorbij zien komen en hij stopte zelfs even bij een paaltje om uit te rusten.
Gerdo van der Kuur, Rhenen

 

Werk voor de dierenambulance en kreeg een oproep “vogel tegen raam gevlogen”.
Toen ik daar aankwam bleek het te gaan om een ijsvogeltje….prachtig vogeltje!
Het gaat hem goed, is wat suf maar verder trekt hij al aardig bij.
Morgen gaat hij, als het dan nog niet goed gaat, naar de vogelopvang (De Toevlucht).
Marjolijn Gies, De Hoef

 

Hij komt drie keer per dag mijn vijver leeg vissen.
Ik heb een koi vijver met wel 500 kleine elrits waarvan hij heerlijk smult.
Sjaak Leenders, Pannerden.

141 gedachten over “Bijzondere meldingen

  1. Vandaag voor het eerst een ijsvogel in Klundert (NB) gezien aan de buitenzijde van de vesting ter hoogte van het bruggetje naar het Van Coehoorn-bastion. Niet verwacht deze hier tegen te komen.

  2. Vanmorgen een ijsvogel gezien, in Appingedam (Groningen). Bij ons naast het huis bij de sloot. Pracht beestje. Hier nog nooit eerder gezien.

  1. in Kortemark, West Vlaanderen ook gespot aan de voormalige stationsput.. O zo rap, moeilijk te fotograferen! een der mooisten op aarde. Zoals Rein bevestigd, ze zijn heel vlug en pienter.

  2. Vandaag voor het eerst een ijsvogel in Klundert (NB) gezien aan de buitenzijde van de vesting ter hoogte van het bruggetje naar het Van Coehoorn-bastion. Niet verwacht deze hier tegen te komen.

  3. Ik heb gisteren ook bij ons Sportpark in Assen de Ijsvogel gespot.
   Hij streek neer op de leuning van een bruggetje, alwaar hij 3x het water indook en vervolgens uit het zicht verdween. Het was een hele mooie ervaring.

 1. Gisteren op 14 januari 2015 voor het eerst in mijn leven een echte ijsvogel gezien ! En ook nog van heel kortbij ! In onze achtertuin kwam hij (of zij ) water drinken uit de vijver. Foto’s gemaakt vanachter het raam die tamelijk goed gelukt zijn.

 2. echt een coole vogel….langere tijd gesignaleerd in Ravenstein aan de gracht! 🙂
  Alleen te snel om te fotograferen.

 3. Vandaag 14.25, op spoorhaven in Musselkanaal, nabij jachthaven en camperterrein een ijsvogel gespot. Vloog meerdere malen voor me uit terwijl ik probeerde hem te volgen.
  Een ontzettend mooi vogeltje om te zien, ze zijn wel schichtig, wat goed is, maar een genot om deze te spotten.

 4. Gisteren en vandaag een ijsvogel gezien in ons tuintje in de binnenstad van Bergen op Zoom. Vanaf een wat hoger plekje heeft hij prima uitzicht op onze vijver.
  Mijn fototoestel ligt nu klaar, maar een foto maken is nog niet gelukt.

 5. Vanochtend een ijsvogel gezien bij de Minnebeek Roosendaal ter hoogte van de brug bij de kinderboerderij. Heel mooi!!!!!

 6. Vanmiddag (7-2-15) omstreeks 13.45 uur mijn eerste ijsvogel gezien. Wat een prachtig dier !
  Langs het Valleikanaal in Leusden zat hij rustig op een tak. Niet eens schuw.
  Helaas geen foto kunnen maken. Ik heb het idee dat hij ergens schuilt in de hoge zijkant
  langs het water.

 7. 4 dagen deze week een ijsvogeltje bij onze vijver op 10 meter afstand van woning, Hoezo schuw.
  Pikt regelmatig een visje uit de vijver. Gelukkig hebben we genoeg kleine visjes en is de vijver gedeeltelijk ijsvrij.
  Wij genieten van dit mooie vogeltje. Mooie fotos en video gemaakt.

  1. Vandaag tijdens wandelen 2 x een ijsvogel gezien.
   1e keerwaz rond 14.00 tegenover de zilviashoeve manege in houten. Ik trachtte hem te fotografen is nauwelijks gelukt. Hij nam ook ff een soort van douche in het water en vloog heel laag over ’t water was echt pracg om te zien .tweede keer was rond 15.00 in ’t speelbos gebied waar ’t erg moerassig was. Echt super cool om te zien. Die prachtige kleuren vooral

 8. Park 16Hoven, Rotterdam
  Gisteren, 7 feb 2015, ook voor het eerst van ons leven, een ijsvogeltje gezien in ons tuintje aan het water. Zat 10 seconden op een hekje en weg vloog-ie. Veel kleine visjes zitten er inderdaad wel, daar zien we de fuut ook soms mee in zijn snavel zitten. We hopen zó dat-ie terugkomt!

 9. Een uurtje terug liep ik op de vooroever nabij Medemblik. Mijn aandacht werd getrokken door een plons in de sloot. Een blauwe specht? was mijn eerste gedachte. Toen ik goed keek zag ik dat het onmiskenbaar, een ijsvogel was. Hij ging op een over het water hangende tak zijn gevangen visje opeten. Ik kon hem wel een paar minuten observeren. Jammergenoeg had ik de camera niet mee.

 10. Een ijsvogel gezien boven het Lettelberterdiep van Enumatil naar de snelweg Groningen -Drachten op zondag 22 maart. Het vloog ongeveer 2 meter boven het water vlak langs de rietkraag in zuidelijke richting.

 11. Na zo’n 3 jaar gelukkig weer een IJsvogel gezien boven de vijver naast het fietspad lans de golfbaan in het Hitland, Nieuwerkerk aan den IJssel

 12. Prachtig om deze mooie vogel op onze vijverfontein te zien zitten, in het water te duiken en met een goudvis in de snavel terug te keren. Dacht, ach het is maar een goudvis. Inmiddels na 1 week zijn de meer dan tweehonderd goudvissen, inclusief de hele kleintjes van ongeveer twee cm verdwenen. Dat is dan weer erg jammer.

 13. Momenteel komt er dagelijks een ijsvogel in de vijver van onze tuin in Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen. Hij vangt een visje en vliegt met het visje in zijn snavel weer weg. Mooi om te zien, alleen jammer voor de visstand in de vijver.

 14. Vanochtend, na een hele erge regenbui, zat er een ijsvogel op het hek van mijn volkstuin in Rotterdam Pendrecht. Dit is voor mij de eerste dat ik deze vogel hier zag.

  1. ik ook volkstuin in r dam oost,,,,heb er een thuis hier met gekneusde vleugel, ga m morgenochtend ergens heenbrengen

 15. Zag een vogel overvliegen bij de sluizen in Terneuzen. Toen het zonlicht op hem/haar viel, onmiskenbaar een prachtige felblauwe kleur en prachtige oranje buik. De eerste keer dat ik ooit een ijsvogel tegenkwam.

 16. Vanochtend ijsvogel tegen ons raam. Prachtig beest. Hij zit nu bij te komen en dan laten we hem weer gaan.

 17. Vandaag, 03.10.2015 12.30 uur, tot twee keer toe komt een ijsvogel bij onze tuinvijver op een lantaarn zitten!
  Prachtige vogel, gelukkig heb ik snel een fotootje kunnen maken. Deze week hebben we al herhaaldelijk bezoek gehad van een reiger, maar een ijsvogel…!

 18. Hier in Ruinerwold nu dagelijks de ijsvogel te bewonderen bij de grote vijver alhier ,er zit veel vis in de vijver vandaar dat ie dagelijks zijn portie komt halen,nu nog een foto maken van deze schoonheid.

 19. 17:30 Ik zag een hele mooie fel blauwe kleur vliegen, Yess, een ijsvogel. Super leuk!! Die hoop ik vaker hier te zien, voor de deur, boven de sloot in Loosduinen / Den Haag.

 20. Leuke reacties hier, ik ben een sportvisser en ben veel te vinden in het natuurgebied de Bernisse. Hier is de ijsvogel eigenlijk gemeengoed, er zijn vis sessies dat ik er meer dan tien tel. Ook maken wij bijzondere dingen mee met deze vogeltjes, ze gaan bijvoorbeeld nog al eens op een hengel zitten, prima uitkijkpost natuurlijk. Mijn mooiste ervaringen heb ik met het vissen vanuit de bellyboat, geluidloos drift je dan langs de oever en dat levert zulke mooie momenten op. Ik zou zo graag eens een mooie foto van een ijsvogel willen maken, helaas lukt dat niet omdat ik meestal een hengel in mijn handen heb op het moment dat ik er één tegen kom.

 21. Ik was heel erg verrast maar ook in Middelburg tot 2 keer toe de ijsvogel gezien.
  Drie weken geleden fietste ik langs de singel en vloog hij weg.
  Vorige week bij een watergang. Het zonlicht op zijn schitterende blauwe rug!!

 22. vanmorgen om half 9 een baby ijsvogeltje gered een meisje,in walsoorde,naar de vogelopvang gebracht in kieldrecht,ze maakt het goed,ze lag op een ongelukkige manier op haar ruggetje in de berm net naast een drukke autoweg, ik twijfelde geen moment,pakte de stakker op en nam haar mee,ze was zwaar getraumatiseerd,meteen op zoek gegaan naar 2 andere natuur en die liefhebbers,en meteen brachten we het meiske in veiligheid.heb een video opname gemaakt van haar,dit was de eerste keer voor mij dat ik er een in het echt heb gezien!

 23. Woow, een echte ijsvogel! Vanmiddag gezien in de sloot achter ons huis in Nieuwerkerk aan den IJssel. Bijzonder!

 24. In Rotterdam Alexander twee lichtblauwe flitsen boven de wateroppervlakte gezien. Wat zijn ze snel… Voor het eerst gespot en zeer blij

 25. Gisteren een IJsvogel gezien bij een sloot in Zwolle. Vandaag is de sloot leeggehaald en de IJsvogel heb ik ook niet meer gezien. Komt ie terug of zoeken ze dan een andere plek!?

 26. Gisteren een IJsvogel gezien bij een sloot in Zwolle. Vandaag is de sloot leeggehaald en de vogel ook niet meer gezien. Komt de IJsvogel nog terug of vertrekt ie naar een andere plek!

 27. Enkele weken geleden dacht ik de blauwe rug van een ijsvogeltje over de sloot vliegen achter onze tuin in Rotterdam-Kralingen. Betwijfelde of ik dat goed zag, maar vorige week nog tweemaal dus geloof het nu toch wel. Word ik toch wel vrolijk van in deze droeve tijden.

 28. Klein kwartier geleden een ijsvogel gespot nabij de Mahatma Gandhiweg te Muntendam, het vogeltje zat mooi op vissteiger te kijken.

 29. Gistermiddag deed ik de achterdeur op slot en zag toen een heel mooi vogeltje op de tegels zitten. Toen ik een foto wilde maken vloog het weg over het slootje. Ik had nog niet eerder zo’n vogeltje gezien. Nu weer ik dat het een ijsvogel is. Hommerts, Fryslân.

 30. Het was 1963. Een strenge winter. Mijn vader had een wak gehakt in de Beilerstroom naast ons huis in Meppel voor de watervogels.Tijdens het buitenspelen vonden we een dood prachtig gekleurd vogeltje onder het raam van een school. Toen we onze vader vertelden over de kleurige veren dacht hij aan een spreeuw. Toen hij even kwam kijken vertelde hij ons dat het om een ijsvogel ging. Hij verpakte het vogeltje en bracht het naar een bevriende bakker die een ijskast bezat. Een paar weken later was het ijsvogeltje prachtig opgezet. Zelf timmerde hij een klein vitrinekastje. Sindsdien stond de vogel, bijna als huisgenoot op de piano.Na de dood van onze vader verhuisde de ijsvogel naar mijn broer. Daar staat hij nu nog mooi te wezen.

 31. Voor het eerst in mijn leven een ijsvogel gezien. Boven een watertje in een bosje achter Wehe Den Hoorn (Gr.) Jammer, geen foto kunnen maken. Herkende hem direkt aan de felblauwe kleur in z’n vlucht.

 32. Vandaag zag ik tijdens een wandeling langs de Schipbeek tussen Deventer en Bathmen een prachtige vogel: Die felblauwgroene rug en oranje borst. Prachtig, wat een genot!!
  Elke keer als ik te dicht bij kwam, vloog hij vlak over het water weer een 30 meter verder. Bleef daar weer zitten in een struik aan de beek tot ik weer langs kwam. Dit herhaalde zich een keer of vijf.Geweldig.

 33. Vrijdagmiddag 22 januari 2016 om 2 uur fietste ik door de Noordwal te Buren ameland er zat een ijsvogeltje aan de slootkant , ik stopte en hij bleef zitten toen een gemeente met een bosmaaier eraan kwam vloog hij voor mij langs ichting de Vleijen. Dit was de eerste ijsvogeltje die ik heb gezien op Ameland

 34. In Oosthuizen afgelopen week al 2x een mooi blauw
  Klein vogeltje gezien helaas steeds te laat voor een foto
  Hoop dat ik hem er nog op krijg.
  Door zijn mooie blauwe kleur dacht ik meteen aan de ijs vogel

 35. Vorige week zaterdag een prachtig ijsvogeltje gesignaleerd aan de rand van de Elzentuin/Zinkweg te Oud-Beijerland.

 36. Wij zagen vandaag , boven de Vijver , dicht bij onze flat een ijsvogel . wat een feest .
  Uit bijgaande meldingen begrijp ik dat het geen novum is , maar voor ons is het dat wel !

 37. Van de zomer (2015) voor t eerst een ijsvogel live gezien in Aalst (gld) in een kreek waar ik aan het kanoën was.
  Vandaag (22 februari 2016) heb ik er weer een gezien. Hij vloog van het vughter eiland naar de bosche broek.

 38. Op 13 maart zag ik een ijsvogel in Klein Zwitserland, Scheveningen. De afgelopen week zag ik hem er bijna dagelijks. Prachtig!
  Op dezelfde plek zag ik de ijsvogel voor het eerst met kerst 2014. Eerstvolgende keer was kerst 2015. En sindsdien dus veel vaker.

 39. Gisteren bij ons in de tuin bij de vijver ’n ijsvogel gespot.
  Hij viel meteen op door zijn mooie kleuren.Helaas geen foto kunnen nemen. Te laat.
  Hopelijk zien we hem nog eens.
  Wel heel byzonder !

 40. Vandaag een ijsvogel gezien, bij het water, naast het koninginBeatrix ziekenhuis in Winterswijk. Hij ging van boom Nasr boom, en ineens dook hij het water in.

 41. Voor het eerst van mijn leven live een ijsvogel gezien op circa 14 meter afstand. Op de schutting in de tuin, 12 juni 2016 08:24 uur. Helaas…. te laat voor een foto :-/

 42. Op de mark bij stampersgat nb zie ik af entoe een ijsvogel tje tijdens het vissen de rode vaart nb nabij moerdijk op een zij arm gr jan fleskens

 43. Ja! Heb er ook 1 gezien! Bij het Kasteel in Nederhorst Den Berg.. Daar zat er 1 op de balustrade 🙂

 44. Meerdere malen een ijsvogeltje gespot in Rijsenhout, aan de Westeinderplassen. Oosterbalkengat tussen De Bocht en de Kil.

 45. Zojuist vloog er een ijsvogel tegen onze buitendeur.Hij lag stil op de grond.Hem voorzichtig opgepakt en hem even rustig laten bijkomen.Na een paar minuten is hij weer uit zichzelf weggevlogen @ Dwingeloo

 46. 5-11-2016 zag ik tijdens een regenbuitje een prachtig ijsvogeltje vliegen in de buurt van de groenzoom, Berkel en Rodenrijs. Deze zomer zag ik er ook al 1 bij de delftsehout, dicht bij de Ikea Delft. Ik word er blij van!

 47. Een spannetje ijsvogels in de tuin op een hekje bij de sloot ze hebben er wel een half uur gezeten geweldig mooi

 48. Een spannetje ijsvogels in de.tuin op het hek bij de sloot ze hebben er wel een half uur gezeten geweldig mooi

 49. In onze Waddinxveense tuin een ijsvogel!! Dat houd je niet voor mogelijk.
  Heeft zich zeker een uur lang opgehouden rondom onze vijver.
  Geweldig!!! ?

 50. Wij wonen sinds 3 maanden tegen over de kinderboerderij. Dagelijks zien wij de ijsvogel op het hek zitten met zijn prachtige kleuren en smalle lange snavel. Hij meldt zich met zijn hoge piep toon en vliegt over het water.Wat fantastisch!!

 51. Panningen,Limburg
  Vandaag zat bij de vijver een ijsvogel. Heel bijzonder, een prachtige vogel!!
  We hopen ze altijd te zien in het Leudal en nu zit er zomaar een in onze tuin.

 52. Fietsend van het Oude Hof naar Feithspark in Tolbert kwam ik een ijsvogeltje tegen. Nog nooit op deze plek gespot….prachtig!

 53. Vanmorgen in het bos in Hoek van Holland een heel mooi Ijsvogeltje gezien ? Zitten hier vaker Ijsvogeltjes?
  Helaas toen ik hem op de foto wilde zetten, was hij al gevlogen.

 54. Afgelopen donderdag zag ik op een plek waar ik vaker ijsvogels waarneem, een beekloop aan de zuidzijde van de Meinweg, een ijsvogel wegvliegen. Toen ik echter nauwkeuriger keek zag ik dat hij niet de gebruikelijke kleur had maar gevlekt bruin en een lichte snavel. Voor het overige was hij exact hetzelfde als de ijsvogels die ik normaal waarneem. De vorm, manier van vliegen, snel en in een rechte lijn, en maakte hij hetzelfde geluid een korte stotende krijsende toon. Hij zou iets groter kunnen zijn geweest dan de blauwe ijsvogel.

 55. Vanmiddag voor de derde keer een Ijsvogel gespot in Veenhuizen (Drenthe)
  Vorige maand ook eentje gezien bij een vijver van een verzorgingstehuis in Zwaagwesteinde (Friesland)
  Erg mooi!

 56. Zojuist een IJsvogels gezien. Wat een prachtig beest. In Zoetermeer. Hij of zij vloog een paar keer langs bij ons in de tuin aan de sloot.

  1. Hebben vanochtend 4 dec een ijsvogel gezien langs de Werkerlaan in Zwolle. Bleef steeds een stukje voor ons uit vliegen.

 57. Vandaag op 11 december 2016, zit er in onze achtertuin heel bijzonder een ijsvogel. Ik ga hem nog proberen vast te leggen. De kleuren zijn bijzonder en vallen goed op op de kale takken van onze bomen. Wow is dan ook onze bewoording.

 58. vandaag ijsvogel waargenomen om 16:00 in het zuiderpark rotterdam zuid bij waterkering.prachtig, maar zeer snel weggevlogen nadat ik stilstond om hem te bekijken.

 59. 04-01-2017
  Heb net een ijsvogel gezien aan de rand van Zeist. Precies als in de beschrijving vloog hij voor me uit net boven het water. Prachtig!

 60. Sinds enige dagen komt een ijsvogel vissen in onze vijver. Heb het mooi kunnen fotograferen. In woonwijk in Arnhem in de buurt van bos

 61. In overijssel langs de regge vele waarnemingen.maar ook in het mooie nijverdal worden vijvers leeggehaald.Het is een topvogel om te zien .vriendelijke groeten

 62. IK zag iets hel blauws voorbij vliegen, vloog snel naar het raam. En daar zat de ijsvogel lekker in de zon op een takje boven de sloot.
  Hij/zij weet wel waar ze moet zitten vlak bij een waterdam. Dit was aan de mariendijk in honselerdijk.

 63. Prachtige ijsvogel scheerde vanmiddag over een bevroren slootje langs de ’s Gravenweg in Rdam Kralingen. Kon mijn ogen nauwelijks geloven…juist nu ook met al dat bevroren water..!?..

 64. Ik zag er afgelopen weekend een bij de kralingse plas. Toen ik er dichterbij probeerde te komen vloog ie natuurlijk weg maar wat een prachtig gezicht!

 65. Wij wonen in de wijk Bergermeer in Alkmaar. Vanochtend keek ik uit de raam en dacht dat ik een roodborstje zag…totdat ie zich omdraaide…verrek, het was een ijsvogel! mooooi!

 66. Tussen de middag tijdens een wandeling langs de oude Rijn t.h.v. de Crolesbrug bij Bodegraven een ijsvogeltje gezien. Prachtig schepsel.

 67. Ik zag vandaag een ijsvogeltje op de High Tech Campus in Eindhoven. Ik heb er foto’s van gemaakt, al zijn ze niet erg scherp. 🙂

 68. Ik zag het ijsvogeltje langs de geleenbeek in Sittard en ben blijven staan om het goed te kunnen bekijken deze keer.Kon foto,s maken met de gsm die helaas niet helemaal zuiver zijn en wat is hij schitterend! Hoop hem vaker tegen te komen tijdens het wandelen.

 69. Prachtig dit vogeltje Vandaag gezien in Hem. Zat in de auto dus geen foto, maar hij viel meteen op door zijn prachtige veren.

 70. Ik spot regelmatig een ijsvogel in de Grift in Apeldoorn.
  Dit is ter hoogte van het Apeldoorns kanaal.
  Ik weet niet of het om het zelfde vogeltje gaat, of dat er meerdere zitten.
  Vorig jaar heb ik er ook één regelmatig bij mij in de vijver zien zitten. Dit is de vijver in kerschoten. We hebben het hier over een straal van 3km waar ik ze regelmatig tegenkom. Alleen jammer dat ze mij altijd eerder zien dan ik hun. Een foto maken is erg lastig, maar ik blijf volhouden.

 71. Gisteravond tegen de schemering scheerde een ijsvogel over de weg. Op de rand van het dorp Achterveld en de weilanden van Mastenbroek. Van vijver naar vijver met bebouwing rondom.

 72. Bijna dagelijks ijsvogel(s) in park Sonsbeek in Arnhem te zien. Ik hoop op het vinden van een broedplaats in het voorjaar…

 73. Hier in de Achterhoek is het (nog steeds) kurkdroog. Veel beken staan droog en de ijsvogel rukt daardoor steeds verder op in het stedelijk gebied. Bij mij in de tuin komt er af en toe eentje een goudvisje verschalken uit de vijver.

 74. Vanochtend een ijsvogel gezien boven de slotgracht van Slot Oud Zuilen. Een prachtige frisse verschijning na alle verdriet van de dag ervoor in Utrecht.

 75. Ik heb deze week 2 x een ijsvogel gezien. Donderdag 29 augustus in het buitengebied van Beneden Leeuwen en vandaag 31 augustus in de rietkraag bij de Geffense Plas in Oss

 76. Geweldig om te zien.
  Een klein vogeltje,zo snel,
  zo mooi, ving een visje vanaf het betonnen sluisje vanuit het kleine ronde vijvertje. De zilveren glinstering deed ons dit inderdaad bevestigen. Al snel vloog de ijsvogel richting de velden.

  De ijsvogel.
  Gezien in de oude leede, te pynacker
  Z-H. Zaterdag 31-8-2019

  De wandelaar

 77. Vanmorgen vroeg uur een ijsvogeltje gezien in Santpoort-Zuid, hij vloog vlak over het water aan het Schoterkerkpad.

 78. Al vanaf vanmorgen 9 uur , dus al uren, zitten 2 ijsvogels op een tak boven de vijver op dezelfde plek.
  Ze eten niet , vliegen niet weg.
  Zo heb ik ze nog niet eerder gezien.

  1. Bijzonder inderdaad, zaten ze in een dreighouding tegenover elkaar, met de nek uitgestrekt en de snavel schuin omhoog?

 79. Vorig jaar zag ik hem/haar ookal vliegen over de Zaan. Vanmorgen zag ik hem/haar weer vliegen midden over de Hogendijk in Zaandam! Wowwww je bent er nog steeds! Ik hoop snel op meer!

 80. Vandaag heb ik rond 10:30 voor het eerst kennis mogen maken met dit bijzondere vogeltje, wat m’n aandacht trok was ergens in de verte een vel blauw iets, toen ik bleef staan toen dacht ik .., is dat een vogel? En inderdaad ik heb m goed van dichtbij mogen bewonderen en wat is die mooi! Gefilmd en toen die in de boom zat was hij mooi rood bruin: en toen ie weg vloog heel mooi fel blauw.

  Groetjes uit Arnhem .

 81. Afgelopen weken regelmatig ijsvogel mogen spotten. Vanuit de kajak precies op de ‘juiste hoogte’. Zaterdag kwam hij/zij van de linkeroever,bleef even biddend midden boven de Lits,en zwenkte toen naar de rechteroever. Zo had ik zicht op alle kanten en kleuren! Zo mooi! Riviertje De Lits, tussen Rottefalle en De Leijen, Fryslân.

 82. Zag een erg mooi blauw glanzend vogeltje voorbij vliegen, vanmorgen vroeg tijdens hardlopen, volgens mij een ijsvogel
  Locatie: Balijbos, Zoetermeer, nabij kinderboerderij Balijhoeve.

 83. Vandaag voor het eerst een ijsvogel in Klundert (NB) gezien aan de buitenzijde van de vesting ter hoogte van het bruggetje naar het Van Coehoorn-bastion. Niet verwacht deze hier tegen te komen.

 84. Vanmiddag 2 ijsvogels op texel gezien ze vlogen samen langs een brede sloot, ik schrok er zelf van…!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.