In memoriam Kees Bolkenbaas

Helaas ontving ik gisteren het droevige bericht dat Kees Bolkenbaas op slechts 69-jarige leeftijd is overleden. Kees was een ijsvogelliefhebber in hart en nieren en mede door zijn boek ‘IJsvogels in de Biesbosch’ en enthousiasme tijdens zijn lezingen over dit mooie vogeltje, is bij mij eind jaren ’90 het ijsvogelvirus aangewakkerd. Enkele jaren later heb ik deze website in het leven geroepen, waarbij Kees wederom een gewillig klankbord voor me was bij het vullen van de teksten, feiten en weetjes over Nederlands mooiste en meest fascinerende vogeltje. Kees was erg begaan met ijsvogels en heeft m.n. in de Biesbosch veel werk verricht om broedgelegenheid te creëren. Hij heeft veel voor de ijsvogels, maar ook voor mij betekend, rust zacht Kees…

Het boek 'IJsvogels in de Biesbosch' van Kees Bolkenbaas

Als de verwondering verdwijnt, verliest het leven zijn waarde

Ik wens alle nabestaanden van Kees enorm veel sterkte met dit verlies.

 

3 gedachten over “In memoriam Kees Bolkenbaas

  1. Ik schrok erg van het bericht in de krant. Kees was tijdens de Ganzentocht van IVN De Waerdman altijd op zoek naar de ijsvogel. Door hem zagen we er altijd weer een. Ook vertelde hij vol liefde over de andere vogels en mooie verhalen bij zijn foto’s.

  2. Na het zien vanavond van de natuurfilm De terugkeer van de ijsvogel moest ik weer denken aan de reportage die ik eind jaren 80, begin jaren 90 voor het blad van de Vogelbescherming maakte over de ijsvogel. Met Kees Bolkenbaas en een opzichter een voor het publiek gesloten deel van de Biesbosch in – toevallig alle drie Zeeuwen, op het water, ook dat nog. Eerste zin: Kees Bolkenbaas is op weg naar De Dood (de naam van het natuurgebied).?Dat vindt m’n vrouw niet zo leuk, zei hij nadat ik het artikel aan hem had voorgelegd, voor publicatie. De eerste zin werd daardoor nog mooier. Ik maakte er van: We zijn op weg naar De Dood. In 35 jaar journalistiek (nu alweer 30 jaar bij NRC Handelsblad) is dat de enige eerste zin van mezelf die ik nooit zal vergeten. Dankzij Kees Bolkenbaas.
    Leve de ijsvogel!

  3. ook ik heb en herinnering aan Kees. Aangestoken door hem, wilde ik graag een ijsvogel zien. Ik trof er 1 onder een auto, jong en zwak. Bij Kees gebracht die hem heeft opgekalefaterd en weer heeft losgelaten in de Biesbosch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.