In memoriam Kees Bolkenbaas
Het mannetje brengt een zojuist gevangen stekelbaars naar het vrouwtje toe.

Helaas ontving ik gisteren het droevige bericht dat Kees Bolkenbaas op slechts 69-jarige leeftijd is overleden. Kees was een ijsvogelliefhebber in hart en nieren en mede door zijn boek ‘IJsvogels in de Biesbosch’ en enthousiasme tijdens zijn lezingen over dit mooie vogeltje, is bij mij eind jaren ’90 het ijsvogelvirus aangewakkerd. Enkele jaren later heb ik deze website in het leven geroepen, waarbij Kees wederom een gewillig klankbord voor me was bij het vullen van de teksten, feiten en weetjes over Nederlands mooiste en meest fascinerende vogeltje. Kees was erg begaan met ijsvogels en heeft m.n. in de Biesbosch veel werk verricht om broedgelegenheid te creëren. Hij heeft veel voor de ijsvogels, maar ook voor mij betekend, rust zacht Kees…

Het boek 'IJsvogels in de Biesbosch' van Kees Bolkenbaas

Als de verwondering verdwijnt, verliest het leven zijn waarde

Ik wens alle nabestaanden van Kees enorm veel sterkte met dit verlies.